Zoek door ons shortleaseaanbod

Maximale prijs € 925

Veelgestelde vragen over shortleasen

Wij helpen u graag!

Vragen? Bel 0318-511311 of info@shortleaseautonederland.nl

 

Voor onze acties bezoekt uw onze Shortlease Actiepagina.

Algemeen

01. Waarom Shortlease i.p.v. Operational lease?

Het belangrijkste verschil tussen shortlease en normale (operational) lease is de termijn van de leaseovereenkomst. Bij shortlease is de looptijd van het contract flexibel en op maat. Bij normale lease zit u aan een langlopend contract vast van meestal 4 of meerdere jaren en is vroegtijdige opzegging erg kostbaar.

Daarom is shortlease een slimme keuze als u voor een korte tijd (tussen 1 maand en 2 jaar) een auto nodig heeft. Naast de looptijd kunt u zelf het aantal kilometers kunt kiezen, zo zal het tarief zich altijd aanpassen aan uw wensen.02. Wie kan er shortleasen?

In principe kunnen zowel particulieren als alle soorten bedrijven bij Shortlease Auto Nederland leasen. (LET OP; de tarieven op deze website zijn exclusief BTW)

03. Kan ik privé een auto leasen?

Ja dat kan, wij bieden voor een termijn vanaf 1 maand tot 24 maanden Private Shortlease aan. Mocht u korter dan 1 maand een auto nodig hebben bent u van harte welkom bij ons verhuurbedrijf Bochane Rent B.V. (LET OP; de tarieven op deze website zijn exclusief BTW)

Zakelijk shortlease bieden wij aan bij organisaties die een inschrijving van de Kamer van Koophandel hebben.

04. Wat zijn de voorwaarden voor Shortlease?

Voor het inzetten van een shortlease dient het volgende geregeld te worden

Shortlease Auto Nederland dient te bezitten over

  • recent uittreksel van de Kamer van Koophandel van het bedrijf
  • kopie legitimatie van de tekeningsbevoegde persoon van het bedrijf

Tevens dient er een huurovereenkomst getekend te worden en dient er indien van toepassing een borgstelling en / of 1e termijn betaald te worden.

Nadat dit is geregeld is er een kopie rijkbewijs nodig van de bestuurder van de auto en kan de auto geleverd gaan worden.05. Wat is de minimale looptijd bij Shortlease Auto Nederland?

Een shortleasecontract wordt voor minimaal 1 maand afgesloten.

06. Waaruit bestaat Shortlease?

De volgende componenten zijn bij een shortleasetarief inbegrepen:

  • afschrijving;
  • rente;
  • houderschapsbelasting;
  • onderhoud, reparatie, banden;
  • allrisk (WA + Casco) verzekering;
  • hulp bij pech onderweg;
  • vervangend vervoer (optioneel);
  • brandstofpas (optioneel).07. Hoe is de auto verzekerd?

De auto’s bij ShortLease Auto Nederland zijn altijd all risk verzekerd.

Er geldt standaard een eigen risico vanaf € 500,- afhankelijk van de categorie van de auto. Dit eigen risico kan eventueel worden verlaagd in overleg.

Tevens geldt er bij zogeheten bovenhoofdse schade een eigen risico volgens de Bovag Huurvoorwaarden. Pas als de schade volledig bij de tegenpartij verhaalbaar blijkt te zijn, vervalt het eigen risico op moment dat de verzekeraar heeft uitgekeerd.08. Naar welke landen mag ik toe met de auto?

Als u met onze auto’s naar het buitenland toe wilt, dient u dit altijd bij het afhalen van de auto te melden. Als u pas na het afhalen van de auto beslist naar het buitenland te gaan, dan dient u dit ook altijd te melden. Als u naar het buitenland gaat zonder dit te melden, kan het voorkomen dat u niet volledig verzekerd bent. Het is daarom in uw eigen belang dit wel te doen.

Op het moment van reserveren dient altijd aangegeven te worden welk land de huurder gaat bezoeken met de huurauto. De verhuurder staat garant voor WA + casco dekking en een deugdelijke 24/7 pechhulp in de onderstaande landen. Deze landen zijn verdeeld in landen zonder extra verhuurtoeslag per dag (A-landen) en landen waarvoor een extra verhuurtoeslag per dag van toepassing is (B-landen).

A-Landen: Andorra, Belgie, Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Finland, Frankrijk, Ierland, Italie, Liechtenstein, Luxenburg, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Schotland, Spanje, Zweden, Zwitserland.
B-Landen: Kroatie, Polen, Slowakije, Tsjechie, Hongarije.

09. Kan ik kiezen voor een specifiek merk en type?

U reserveert bij ons altijd een auto uit een bepaalde klasse. Uiteraard zoeken wij graag naar een auto die aansluit bij uw wensen. Hierbij kunt u denken aan merk, type, uitrusting en / of (bedrijfs) kleur.

10. Hoe snel kan ik over de auto beschikken?

In principe kunnen wij er binnen 24 uur (buiten het weekend om) na de ondertekening van het contract voor zorgen dat er een auto voor u klaar staat. Dit echter onder voorbehoud van de acceptatie en beschikbaarheid.

11. Kan de auto afgeleverd worden?

Wij leveren de auto’s in heel Nederland - indien gewenst - bij uw bedrijf of medewerker voor de deur af.

12. Wat doe ik bij schade?

Als u rijd-bare schade aan de auto heeft, dan dient u dit te melden binnen 24 uur tijdens kantooruren. Wij zullen dan in overleg bekijken wat we met de schade gaan doen.

In het geval van schade en/of aanrijding dient u ALTIJD een Europees Schade aangifte in te vullen. Deze kunt u vinden in de map in uw auto.

Wat te doen als ik door schade niet meer kan rijden?

Wij verzoeken u direct contact op te nemen met Shortlease Auto Nederland, waarna we samen tot een oplossing komen.

Indien de auto betrokken is bij een aanrijding, ongeval of onduidelijke aanleidingen dient u altijd de politie in te schakelen.13. Wat doe ik bij onderhoud?

Bij eventuele onderhoud en/of reparatie aan de auto dient u ALTIJD contact met ons op te nemen.

U kunt contact opnemen via 0318 – 511 311 of info@shortleaseautonederland.nl.14. Kan ik de auto eerder inleveren?

Dat is in overleg ook mogelijk.

15. Mag ik ook langer of meer kilometers met de auto rijden?

Dat kan altijd in overleg. Dit omdat wij een strakke planning hanteren en auto’s eventueel onderhoud nodig hebben of intern vervangen gaan worden.

16. Hoe lever ik de shortlease auto weer in?

Wanneer u uw auto niet meer nodig heeft kunt u hem snel en eenvoudig afmelden.

U kunt dit op verschillende manieren doen:

Per telefoon van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.30 uur.

Per mail via: info@shortleaseautonederland.nl

En natuurlijk kunt u tijdens zelf de auto komen terugbrengen op één onze Rent vestigingen tijdens kantooruren.

Ter plekke zal de eerste inspectie van de auto plaatsvinden. Op de vestiging zal een tweede inspectie plaatsvinden na het reinigen van de auto. Op basis van deze tweede inspectie zal de eindafrekening worden opgemaakt.